Nieuw trimester, nieuwe jongen

Er is een nieuwe jongen in onze klas: Ian. Hij moet nog steeds aan een paar dingen wennen, maar rustig aan wordt hij het wel gewend. Er is ook een nieuw trimester begonnen. Bij knutselen zijn we ook met iets nieuws begonnen. We zijn onze eerste letter van onze naam uit hout aan het zagen. Voor mij is dat de letter M.

Mattiaz

Geplaatst in Wist je dat ... ? | Reacties uitgeschakeld voor Nieuw trimester, nieuwe jongen

Dansmat

De dansmat is een superleuk spel als je het eenmaal kent. Wij doen het met de hele klas. We mogen om de twee weken op vrijdag op de dansmat in de klas. Je hebt 4 levels: eerste level is “beginner”, dan “basic”, dan “difficult” en dan “expert”. Expert is bijna onmogelijk. Niemand van onze klas heeft dat ooit gehaald, maar iedereen vindt het superleuk. Soms haal je het niet, maar iedereen probeert opnieuw. Ieder blijft doorzetten en dat is belangrijker dan opgeven. Soms geven we op en worden we boos, maar dat gaat voorbij. Als je een dansmat spel wilt hebben, heb je een eerste witte wii nodig, een dansmat en je moet natuurlijk de kabels hebben. En als je het heel leuk wil spelen heb je een super groot bord nodig zoals een schoolbord. Eigenlijk is het een super grote TV. Vond je de uitleg leuk? Vergeet dan niet te liken en te volgen. Daag,

Mattiaz

Geplaatst in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Dansmat

Kippen

Onze klas heeft 2 kippen. We hebben een bruine en een zwarte kip. De bruine kip heet “De bruine”, de zwarte kip heet “Black beauty”. Het poortje van het hok gaat vanzelf open om 8u en als het donker wordt gaat het weer dicht. Zo zitten de kippen veilig binnen ‘s nachts. Ze pikken hard op het raam en tijdens de les horen we dan tok tok tok. Dan doet de meester of de juf met hun hand tegen het raam en dan gaan ze weg. De meester heeft voor de vogelgriep een net boven de kippenren gezet. We krijgen eieren van de kippen en dan maken we er cake van. De meester aait de kippen en ik vind het leuk.

Zayn

Geplaatst in Wist je dat ... ? | Reacties uitgeschakeld voor Kippen

Cake bakken

Dinsdag 1 december hebben we cake gebakken in de klas. De kippen van de klas leggen eitjes. De meester gebruikte de eitjes voor het deeg. We hadden een oven in de klas. Het deeg moest een uur bakken. Dan eten we de cake. De cake was lekker. Dan doet de meester de afwas.

   Owen

Geplaatst in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Cake bakken

Computer

Soms mogen we op de computer werken in de klas. We doen dan Monkey Tales, oefenweb, bingel, classroom of G-mail. Monkey tales is heel leuk. We moeten aapjes vangen door minigames te doen. Op Bingel maak je oefeningen en kan krijg je pingping. Op oefenweb is om te leren en dat is heel leuk. Classroom is ook heel leuk. Daar moet je oefeningen maken en die dan doorsturen naar de meester. Met G-mail kan je berichten sturen naar vrienden of naar de meesters of juffen of de directeur. Alles van de computer is leuk.

Thibeaux

Geplaatst in Wist je dat ... ? | Reacties uitgeschakeld voor Computer

Naaien

Twee weken geleden zijn we begonnen met naaien in de klas. En nu doen we het nog steeds. We mochten een naaikaart kiezen. Je moet met een naald en een draad van het ene gaatje naar het andere gaatje. Zo krijg je een lijntje van garen. Het is heel leuk. Ik ben een leeuw aan het naaien. Soms gaat de draad uit de naald en dan moet de meester die er terug insteken. Ik vind het heel lief van de meester. wij vinden het allemaal leuk.

Kerem

Geplaatst in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Naaien

Covid 19

Covid19 is een erg virus. Er sterven veel mensen. De lockdown is niet fijn. Je moet je soms laten testen en de school is af en toe dicht. Door Corona zijn er ook veel verstrengingen en heel veel maatregelen. In sommige landen is er geen Corona meer zoals in China.

We moeten nu heel veel handen ontsmetten. Mensen boven de twaalf jaar moeten een mondmasker aan. Ook de kinderen kunnen makkelijk besmet geraken. Op het nieuws gaat het altijd maar over het coronavirus.

Diego

Geplaatst in Uncategorized, Wist je dat ... ? | Reacties uitgeschakeld voor Covid 19

Meester op de fiets

Op 11 november was het “Meester op de fiets”. Er kwam een meester die ons leert fietsen. De meester had heel veel bij: stokken, kegels, hindernissen, … We moesten achter elkaar fietsen. De meester had een stok vast en wij moesten er onder door rijden. We leerden rechts af te stappen en we leerden onze hand uitsteken op de fiets. Op het einde maakte de meester een parcour. Ik vond het heel leuk.

Geplaatst in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Meester op de fiets