Computer

Hallo, mijn tekstje gaat over de computer. Ik zit altijd bij mijn thuis op de computer, maar op school meer. We spelen vaak Pyjama Sam. Monkey Tales, google drive en meer. Ik leer heel veel van games maar nog meer op school!! Pyjama Sam is een game waar je de koekjes moet vinden. Je moet dan heel goed luisteren naar de tips om de koekjes te vinden. Door te tikken kan je door het spel lopen.Monkey Tales is een game waar je je aapjes moet vinden en je hebt een zoo met aapjes. Je moet goed rekenen om te winnen van de aapjes.  Bingel: daar moet je taken in doen en soms ook games voor pingping!!  Je kan er ook boeken in lezen. Dan is er ook nog Classroom. Daar maken we dictee op. En Whizzkids is een Quiz en dan moet je op sites gaat zoeken om meer te weten. Ik vind de computer heel leuk.

Groetjes, Enora

Geplaatst in Wist je dat ... ? | Reacties uitgeschakeld voor Computer

Schoolreis: Toverland

We zagen bomen toen we onderweg waren en toen we aangekomen waren, gingen we naar de fenix. Die was snel.  Daarna  deden we veel meer attracties. We gingen dan naar de wervelwind en dan naar de boosterbike.  Dan eten we.  Dan  de troy en dan gingen we binnen spelen en naar de bus terug naar school.  Mohamed gaf mij toen snoep op de terugweg en we waren op school.

Kasper

Geplaatst in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Schoolreis: Toverland

Leren

Leren doen we bijna altijd:
Wiskunde doen we elke ochtend. Alleen maandag doen we dat na de speeltijd.
Nederlands is hetzelfde als taal maar een ander woord. We leren dan over werkwoorden en verenkelen en verdubbelen.
Spelling is leren om goed te schrijven en het goed te schrijven.
W.O is over natuur en over het lichaam en eigenlijk over de hele wereld.
Contract is eigenlijk spelletjes spelen over woordenschat. En bingel en wizzkids soms en rekentuin of taalzee. En kahoot.
En turnen is sport en we leren over diertjes. B.V; De pauw toont zich. En de uil houdt geheimen.

Dit was het!

Groetjes Inara

Geplaatst in Wist je dat ... ? | Reacties uitgeschakeld voor Leren

Turnen

In het begin van de turnles pakt iemand de bak, we pakken onze turnzakken en kleden ons in stilte om. Als we ons hebben omgekleed, spelen we soms jagerbal of kegelbal. Dan gaan we beginnen. Bijvoorbeeld voetbal, basketballen en leren over dieren. De pauw toont zich en de wasbeer kijkt op .

Geplaatst in Wist je dat ... ? | Reacties uitgeschakeld voor Turnen

Toneel Bro’s

We zijn met klas naar het toneel Bro’s geweest.  Dit is het verhaal: De mama is ziek en de jongens moeten een draken vinden om de mama te redden. Ze komen ergens terecht en als je alle kegels om gooit mag je een wens doen. Hij wenste dat hij een drakenei vond, maar hij moest eigenlijk de ziekte wegdoen die mama heeft. Ze hebben draken gevonden en ze kregen het drakenei en de mama was weer genezen. Einde. Ik vond het toneel leuk.

Luca

Geplaatst in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Toneel Bro’s

Turnen

In het begin van de turnles pakt iemand de bak, we pakken onze turnzakken en kleden ons in stilte om. Als we ons hebben omgekleed spelen we soms jagerbal of kegelbal. Dan gaan we beginnen. Bijvoorbeeld voetbal, basketballen en leren over dieren. De pauw toont zich en de wasbeer kijkt op.

Jayden

Geplaatst in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Turnen

Lego WEDO

Wij hebben vorige week “Lego WEDO” gedaan.
Lego WEDO is een programma dat onze school elk jaar lego stuurt. Eerst moet je met lego het stappenplannetje volgen om iets te bouwen. Dan als je het hebt gebouwd en motoren erop hebt gedaan kun je programmeren.
Toen gingen we in groepjes en sloten we alles aan! We moesten iets kiezen van het thema “kermis”! De groepjes maakten deze dingen:
– Matias en Jayden maakten en programmeerden een reuzenrad!
– Enora maakte en programmeerde ook een reuzenrad!
– Inoé en Inara maakten en programmeerden een hijskraan.
– Mohamed en Kasper maakten en programmeerden een draaimolen!
– Ihlas en Luca maakten ook een draaimolen.
Maar bijna alle groepjes hebben heel goed samengewerkt. En het leert ons goed om te programmeren, samenwerken en te bouwen met lego.

Inoé

Geplaatst in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Lego WEDO

Beloningssysteem

Door flink te zijn kan je per dag 2 punten verdienen. Als je flink bent. Wat er leuk aan is, is dat je ermee kunt binnen blijven in de klas om er spelletjes te spelen en op de computer te spelen.  En je kan ook iets uit de schatkist pakken. Het hangt er vanaf wat je pakt. Er zijn dingen van 5 punten en van 10 punten?  Waar je in de winkel voor moet betalen kan je hier gewoon gratis krijgen door flink te zijn.

Geplaatst in Wist je dat ... ? | Reacties uitgeschakeld voor Beloningssysteem

Klastaakjes

Hallo iedereen. In onze klas heeft iedereen een andere klastaak. Elke week krijg je een andere taak.  Er is iemand die de kippen verzorgt, de daglijn ophangt, de klasblog schrijft, de postbode doet, de wasbak proper houdt of voor de energie zorgt en nog meer. Iedereen heeft elke taak al gedaan.  Als je de kippen gaat verzorgen moet je goed kijken en als er geen eten of water hebben kun je dat zeggen tegen de meester en dan kan de meester die vullen en dan moet je de eitjes rapen en geven aan de meester. Als je de kalender moet doen dan zet je kruisjes met groen op de dagen die voorbij zijn. Nu heb ik het taakje vuilbakken te leegmaken.  Ja, iedereen heeft nu een taak en dan schuiven de namen naar onder en komt het elke keer opnieuw en ja iedereen moet allemaal al geweest zijn.

Mohamed

Geplaatst in Wist je dat ... ? | Reacties uitgeschakeld voor Klastaakjes

Karrewiet

In de klas kijken we vaak naar Karrewiet. Het is kindernieuws. Er is vaak leerrijk nieuws en leuke dingen. Er was de week van Karrewiet. Het ging over scheidsrechters, de luchtkwaliteit meten, overstromingen, fabrieken en spijtig genoeg over de oorlog in Palestina Gaza. Er zijn veel onschuldige mensen, baby’s en families gedood door Israelische raketten. Daarna doen we een kahoot kwis van de week van karrewiet om te zien hoe kinderen opgelet hebben. Dit is hoe het werkt. Iedereen gaat op een computer. We voeren een pincode in om aan te sluiten. De vragen komen op het bord te staan en we kijken naar de vragen en beantwoorden de vragen. Dan op het einde komt er een leaderboard wie het eerste of 3de is. De vragen gaan over de week van Karrewiet.

Ihlas

Geplaatst in Wist je dat ... ? | Reacties uitgeschakeld voor Karrewiet