Jeugdboekenmaand

Deze maandag is de jeugdboeken begonnen. Dit konden we op school niet zomaar voorbij laten gaan. Ineens kwamen tomaatje en citroentje de klas binnen, het waren juf Karen en juf Jellien die verkleed waren. Ze kwamen ons enthousiast maken voor de voorleesmaand! Ze gaven ons leesvitamientjes om goed te kunnen lezen. Stiekem waren de leesvitamientjes tic tac’s.

Tomaatje en Citroentje kwamen ons een leuke actie voorstellen. Ze gaven ons een leesmeter. Voor elke minuut dat we lezen mogen we een cm van de leesmeter afknippen. De centimeters worden verzameld en daarmee kunnen we mooie beloningen verdienen. Hoe meer we lezen, hoe leuker de beloning! Een extra speeltijd, een speeltijd met muziek en zelfs een ijsje tijdens de speeltijd! Dit motiveert ons om meer te lezen in de klas.

Vitamientje en Citroentje hebben ook speciaal voor de jeugdboekenmaand een leeslokaal ingericht. Daarin liggen heel wat boeken en het lokaaltje is knus ingericht met kussens en gezellige lampjes. In het leeslokaal kunnen we rustig een boekje lezen of leest de juf voor. Donderdag zijn we een bezoekje gaan brengen in het leeslokaal. We hebben al heel wat centimeters kunnen afknippen van de leesmeter.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.